A 4. nap krónikája

2013.06.04 20:04

2013. június 3.

Délelőtt: 8.00: Megreggeliztünk, összecsomagoltunk, és elindultunk Nagyenyed felé. A buszon Bolyai Farkas és Bolyai János életét és munkásságát mutatta be: Barak László és Mező Imre.

               10.00: Megérkeztünk a Bethlen Gábor Református Kollégiumba, ahol az aligazgató bemutatta az iskola életét, és történetét. Ezután megkoszorúztuk Kőrösi Csoma Sándor emléktábláját. Átmentünk a kollégiummal szemben lévő erődtemplomba, majd megtekintettük az 1849. január 8-i román támadás áldozatainak emlékművét. Átsétáltunk a hős kollégiumi diákok emlékművéhez, amelyet az 1704-es labanc dúlás diák mártírjainak emlékére emeltek.

              12.00: Elbúcsúztunk a nagyváradi diákoktól, és tanítójuktól (Micheler Dóra, Micheler Péter, Kristófi Misi, Domján M. Katalin), és útnak indultunk Segesvár felé. Az úton beszámolt Dombi Máté a szász székek történetéről, és kultúrájáról; továbbá Nagy Marica és Láda Andi a szászok vallásáról.

Délután: 14.00: Megérkeztünk Segesvárra, és tettünk egy kellemes sétát az óvárosban, és megtekintettük az Óratornyot és a régi házakat.

               17.00: Megérkeztünk Székelyföldre, Korondra, és elfoglaltuk a szállást.

Esti program:  Meghallgattuk a késve érő Segesvári beszámolót (Hadházi Imre és Orbán Ákos jóvoltából), és egy műveltségi totót is kitöltöttünk a mai nappal kapcsolatban, és a napi képeket is megnéztük.

Készítette: Gyulai Gergő, Dombi Máté, Hadházi Imi, Forgács Benji és Orbán Ákos